HTML

DMMC Tech Index

Friss topikok

Címkék

Windows RT táblák: Csalódott gyártó

2013.01.22. 20:49 Serion

A Windows RT alapú táblák nem arattak osztatlan sikert a nagyközönség körében. A leghíresebb táblagépük a Microsoft Surface megrendelői adataiból kiderül, habár volt forgalma a bemutatás óta, a gyártó csalódott annak mennyiségében( vagy éppen túlbecsülték azt korábba), ezért csökkentette a gyártására vonatkozó megrendeléseket a gépeket legyártó cégtől.

Eredetileg, az RT alapú gépekre a vállalat 4 milliós gyártási felkérést adott be az évre, azonban egy megfelezték látva a rossz teljesítményt a piacon. Sajnos nem a Surface hibája ez amint azt a  DigiTimes forrásai mutatják,, hasonló gondokkal küzdenek az ASUS, Dell és Samsung vezetői is.

A problémát több része is okozza ezeknek a konstrukcióknak. Az egyik, hogy az ARM alapú termékeken nem lehet x86-os alkalmazásokat futtatni, és ez igaz a Windows RT modellekre is. A másik lényeges ok az, hogy mivel a piac folyamatosan újul, és hétről hétre dobnak piacra új gépeket nagyobb képernyővel, tárhellyel vagy felbontással, a vásárlók nem sietek el a gépek beszerzését. Sokan várnak a Microsoft által bejelentett Windows 8 operációs rendszerrel, x86-os Clover Trail SoC egységgel érkező modellekre.



  "A jelenleg még hezitálók az újdonságok választékától függően hozhatják majd meg a végső döntést: ha nem találnak kedvező árú, jó funkcionalitást kínáló Windows 8 alapú táblát, akkor a Windows RT felhozatalból választhatnak majd  egy számukra megfelelő példányt. Persze az is benne van a pakliban, hogy végül nem Windows, hanem Android vagy iOS alapú táblát választanak majd a hezitáló vásárlók.Így vagy úgy, az már biztos, hogy a következő év elején érkezik az x86 alapú Microsoft Surface is, amely 64 GB-os és 128 GB-os változatban válik elérhetővé,"

forrás:

Nem kapkodnak a Windows RT alapú táblákért

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dmmcindex.blog.hu/api/trackback/id/tr375036468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása